Az igazság a Kárpátia Zenekarról

Ez a néhány sor azért íródott, mert 2019 január végén nem kis támadás érte a Kárpátia Zenekart az akkor kiadott daluk miatt. Mára már enyhültek az indulatok, de még előfordulnak.
Néhány ember szövegértésével és értelmező képességével problémák adódtak, ezért hamis vádakkal illették a Zenekar tagjait. Egyes oldalakon és fórumokon gusztustalan jelzők mellett politikai párthoz sorolták őket, voltak "exrajongók" akik őrjöngve gyűlölködtek a hivatalos oldalukon megfeledkezve az elmúlt 16 év élményeiről, amit a Zenekartól kaptak. Sajnos manapság a politikai vitákból akár bandaháborúk is kirobbanhatnának, határt és emberi jóérzést nem ismerve tombol a gyűlöletkeltés a politikai hovatartozások miatt.
A "politikailag független" kategória ezen emberek számára egy értelmezhetetlen fogalom mert úgy állítanak be mindenkit, hogy vagy ilyen, vagy olyan. Pedig léteznek emberek, akik egyik politikai oldalon sem kívánnak lenni. Véleményt nyilvánítanak az egyik pártról, erre automatikusan besorolják egy másikba.

Mikor a Zenekar  megírta az "Egyszerűen senkik vagytok" című számát és közzé tette, sok embernek az jött le, hogy biztos megvették őket meg hogy hátba támadta a rajongóit. Nos ilyenről szó nincs. Ezt mindenki felejtse el azonnal. Ennek a számnak egy vélemény nyilvánítás a lényege, mert akinek nagy az igazságérzete, nem tudja szó nélkül eltűrni, hogy aki nemzeti oldalt támogatott, az elárulja mindazt, amit képviselt és a hatalom érdekében teljesen átalakul. Ez történt a Jobbikkal az utóbbi időkben. A hatalomvágy miatt beálltak a liberális pártok közé és szembe köpték addigi támogatóikat. Röviden ez volt az oka annak, hogy ez a szám megszületett.

A következménye az lett, hogy néhány ember magából kikelve gyűlölködött. Az irigységnek sem volt határa, az egyik alapítvány 5 millió forint támogatásra pályázott egy Kárpátiáról szóló dokumentumfilm elkészítéséhez. Sokan ezt a pénzt közvetlen a Zenekarhoz kötötték anélkül, hogy tájékozódtak volna ennek a forrásnak a pontos helyéről. Mindenkit megnyugtatok, az összeget az államtól NEM a Kárpátia Zenekar kapta, hanem a Szent László Király Alapítvány, amely Bicskei Éva filmrendezővel megalkotta a Kárpátia - Magyarnak születtem című dokumentumfilmet.


A dal közzététele után a Zenekar frontembere, Petrás János több ízben próbálta elmagyarázni a dal lényegét, értelmét, de sajnos részben még mindig süket fülekre talált. Erről a Mandiner oldalán találhatunk cikket, melyben a frontember elmondja, hogy a Kárpátia mindig is kiállt az értékei mellett és ez ezután is így lesz.
Idézet:
"Csak egy kulcsszót mondok: szivárványkoalíció. Miért kell a Jobbiknak mindenáron együtt mozogni, együtt megjelenni, szövetségre lépni azokkal, akik behívják az EU-s ügyészséget? Miért nem tudunk megmaradni függetlennek? A Jobbik elvesztette a lelkét, az a közösség, az az érzés és motiváció, ami benne volt, már elveszett. Egy biztos: nem a Kárpátia változott, mi kitartunk a korábbi értékeink mellett."
Forrás: mandiner.hu

Itt pedig megtekinthető a film költségvetése.